Wij lopen voor gehandicapten in Kameroen

Over het doel


Door armoede, geweldadige conflicten, grote aantallen verkeersslachtoffers en een toename van natuurrampen is de behoefte aan revalidatiezorg in Kameroen groot en urgent. Er leven in Kameroen zo’n 3,9 miljoen mensen met een beperking. Met deze grote vraag om revalidatiezorg is er vaak geen ruimte voor de specialistische zorg die kinderen met een beperking nodig hebben. Liliane Fonds wil samen met lokale partners hier verandering in brengen en wij willen met De Koninklijke Loop hier een steentje aan bijdragen.

Zo wordt bijvoorbeeld Boris geholpen

Hij is 21 jaar oud en heeft een verstandelijke en lichamelijke beperking. Boris woont samen met zijn broer en zus bij zijn moeder die weinig geld verdient onder andere doordat ze voor Boris moet zorgen. Zijn vader heeft het gezin verlaten vanwege de handicap van Boris. 


De partnerorganisatie heeft samen met het Liliane Fonds ervoor gezorgd dat Boris naar een dagopvang/school gaat. Zijn moeder, broer en zus vinden het belangijk dat hij zich hier verder kan ontwikkelen en leeftijdgenoten ontmoet. En Boris zelf? Hij vind de dapovang leuk en het allerleukst vind hij om kralen te rijgen. Zijn droom is dan ook om zijn producten op de markt te verkopen en zo ook een inkomen te kunnen verdienen.


Met de opbrengst van de Koninklijke Loop kan het Liliane Fonds kinderen en jongeren als Boris helpen hun dromen waar te maken.

Lopen voor Kameroen

In Kameroen werkt het Liliane Fonds samen met 23 lokale partnerorganisaties. Deze organisaties kennen de situatie ter plaatse en weten ook precies wie hulp nodig heeft en op welke manier. De partnerorganisatie regelen een team van deskundigen die een individueel op maat gemaakt revalidatieplan voor een kind maken. Hierbij wordt de lokale gemeenschap en familie bij betrokken. Met het geld wat we ophalen met De Koninklijke Loop, kan het Liliane fonds op deze manier kinderen helpen in Kameroen.

Iedere kind een kans

Het Liliane Fonds zet zich in voor de rechten en het welzijn van kinderen met een handicap over de hele wereld. Niet overal ter wereld is zorg en onderwijs voor kinderen met een beperking vanzelfsprekend. Liliane Fonds zorgt dmv lokale projecten en de samenwerking met lokale partners zoals bij de bouw van een school of revalidatiecentrum dat kinderen kinderen en jongeren met een beperking ook de kans hebben te ontwikkelen. Het fonds heeft zo al heel wat projecten gerealiseerd in Afrika, Azie en Latijns-Amerika.