De Koninklijke weg

De Loop over De Koninklijke Weg

Met Koninklijke Loop wandelen we over een speciaal wandelpad. Het is namelijk het laatste stukje van de Koninklijke Weg. Deze route loopt van Paleis Noordeinde naar Paleis het Loo, en is bij elkaar 170 kilometer lang. Natuurlijk gaan we dat hele stuk niet op zaterdag 18 mei lopen. Met de Koninklijke Loop wandelen we van Kootwijk naar Paleis het Loo.


De route is ooit bedacht door Aalt van de Glind, oud wethouder Apeldoorn onder het motto "Op de Koninklijke Weg kom je samen verder". 

Het bijzondere van de Koninklijke Weg is dat hij overal toegankelijk is voor rolstoelen. Je kunt deze route dus ook samen lopen met iemand die in een rolstoel zit. De route is voor het eerst in 2008 gelopen en wordt beheerd door de KWbN (Koninklijke Wandelbond Nederland).


Met de Koninklijke Loop wandelen we dus het laatste stuk naar Paleis het Loo. De route is op sommige plekken heuvelachtig. De wandeling gaat over de heide en door het bos en het laatste stukje van de route lopen we door de groene buitenwijken van Apeldoorn.


Voor meer info over de route:

Tekening: Anneke van de Glind